Filmopnames in de regio voor nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders

Fedja van Huêt (links) vertolkt in de nieuwe serie Vliegende Hollanders de rol van luchtvaartpionier Anthony Fokker, KLM-oprichter Albert Plesman wordt gespeeld door Daan Schuurmans. © Topkapi/AVROTROS

Schiphol e.o – In het jaar dat KLM en Fokker hun 100ste verjaardag vieren, start Topkapi films met de opnames van de avontuurlijke dramaserie Vliegende Hollanders. Met in de hoofdrollen: Fedja van Huêt als vliegtuigbouwer Anthony Fokker en Daan Schuurmans als KLM-oprichter Albert Plesman.

De serie speelt zich af tijdens de begindagen van de Nederlandse commerciële luchtvaart tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In deze periode ontpopten Fokker en KLM zich tot belangrijke spelers in de internationale luchtvaart en zetten daarmee Nederland op de kaart. Ook Schiphol en de omgeving van de luchthaven spelen hierbij een belangrijke rol. Wat de internetrevolutie heden ten dage betekent voor de mensheid, betekende de opkomst van de luchtvaart destijds.

Voor de opnames van de serie landde een antieke Fokker FVII in grasveld bij Nieuw-Vennep. Ook werd het fort bij Uithoorn omgetoverd tot een oude Fokker-fabriek.

De achtdelige serie over de luchtvaartpioniers is naar verwachting in het najaar van 2020 te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: Schiphol

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook