FIOD neemt 7500 merkvervalste kleding en schoenen in beslag

Zwanenburg – De FIOD heeft op 13 augustus drie loodsen in Amsterdam, Purmerend en Zwanenburg doorzocht. In de loodsen werden ruim 7500 stuks merkvervalste kledingstukken, accessoires en schoenen aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Het gaat om merkvervalsingen van luxueuze merken, zoals Versace, Dsquared, Stone Island, Moncler en Louis Vuitton.

Verdachten in dit strafrechtelijk onderzoek zijn twee mannen van 35 en 22 jaar uit Amsterdam. Eerder zijn beide verdachten op 24 april 2019 aangehouden in een onderzoek van de FIOD eveneens op verdenking van handel in merkvervalste goederen. Begin augustus van dit jaar ontving de FIOD een tip dat de handel nog steeds in volle gang was. Gisteren is niemand aangehouden.

Deze valse merkartikelen worden vernietigd. Het op de markt brengen – en dus ook weggeven – van merkvervalste goederen is een strafbaar feit.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Merkenfraude en criminele organisaties

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Inbreuken op intellectuele eigendomsrechten zijn uitgegroeid tot een fenomeen met internationale dimensies. Dit heeft niet alleen ernstige economische gevolgen, het brengt ook de consumentenbescherming in het gedrang.

Bron FIOD.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook