Flinke groei werkgelegenheid Haarlemmermeer

Haarlemmermeer – Het aantal banen in de gemeente nam in 2018 met 8.300 toe. Dit bracht het totale aantal banen in Haarlemmermeer, op 162.600. De groei wordt vooral veroorzaakt door de vestiging van een flink aantal nieuwe bedrijven in de gemeente.

De 2.371 nieuwe bedrijven die zich in 2018 in Haarlemmermeer vestigden creëerden samen 5.465 arbeidsplaatsen. Haarlemmermeer voert met ruime voorsprong de lijst van gemeenten met de grootste werkgelegenheidsgroei aan vóór de nummers twee Almere en Utrecht (gemeenten met minimaal 50.000 arbeidsplaatsen).

Wethouder Ap Reinders (Economie & Ondernemerschap, Werk & Inkomen):

Deze cijfers bewijzen maar weer eens dat Haarlemmermeer een banenmotor voor de regio is. Het feit dat de werkgelegenheidsgroei in onze gemeente meer dan twee keer zo hoog is als de gemiddelde groei in Nederland is hiervan het bewijs. Steeds meer bedrijven weten de weg naar Haarlemmermeer te vinden en onze inwoners, van wie er steeds minder op een bijstandsuitkering zijn aangewezen, profiteren daarvan.

Brexit

Haarlemmermeer profiteert van de Brexit en de onzekerheid daarover. Vorige maand werd al bekend dat nooit eerder zoveel nieuwe bedrijven afkomstig uit Groot-Brittannië naar de regio Amsterdam zijn gekomen als in 2018: 22 bedrijven met meer dan 1400 arbeidsplaatsen.
Wethouder Marja Ruigrok (Economie & Innovatie):

Wat deze cijfers vooral laten zien is dat Haarlemmermeer bruist van de bedrijvigheid. Er is voor iedereen wat wils. De kwaliteit van de werklocaties is heel hoog en wat ons echt uniek maakt, is de bereikbaarheid. We hebben vier rijkswegen, zeven provinciale wegen, vier treinstations, een Ringvaart en natuurlijk Schiphol. Daarnaast is de afstand tussen de havens en de luchthaven niet groot. Al die factoren bij elkaar maken Haarlemmermeer uniek en aantrekkelijk.

ICT, bouw en Schiphol

Het was vooral de ICT-sector die Haarlemmermeer in 2018 mocht verwelkomen. In totaal groeide het aantal ICT-bedrijven met 25,9% waardoor het aantal mensen wat in Haarlemmermeer in de ICT-Branche werkt met 10,9% steeg. Ook in de bouwsector was een flinke werkgelegenheidsgroei van 16% te zien. De economische relatie tussen de gemeente n luchthaven Schiphol is nog steeds zeer sterk. Maar liefst 44% van de werkenden in Haarlemmermeer is actief op of rond de luchthaven.

Bron:haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook