Foutje bedankt: Gloednieuwe Boeing 777 wordt gepushed met aangekoppelde brug

Schiphol – Een gloednieuwe Boeing 777-300 uit de KLM-vloot zou deze middag vertrekken als cargo-only vlucht van Schiphol naar Shanghai via Seoul. Nadat een sleper was begonnen met het pushen van het vliegtuig van de E-pier richting startbaan, bleek dat de brug nog niet afgekoppeld was.

Na een push van ongeveer 10 meter werd het euvel opgemerkt. De verplaatsing heeft schade veroorzaakt aan de romp van de slechts 4 weken oude Boeing.

In het toestel (PH-BVV)- welke werd ingezet voor alleen cargo – waren geen passagiers aanwezig. De crew raakte niet gewond bij het incident. Een ander vliegtuig heeft de vracht overgenomen en is met een vertraging van een uur of 5 vertrokken naar de uiteindelijke bestemming in Azie.

Foto’s: aangeleverd

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook