Geldbiljetten vliegen over Schiphol – Albanees aangehouden

Schiphol – Afgelopen zondag vlogen de bankbiljetten rond op Schiphol. Een onbekende hoeveelheid geldbiljetten vloog door de lucht, nadat een koffer tijdens de afhandeling openbarstte. De Koninklijke Marechaussee heeft een 30-jarige Albanees op Schiphol aangehouden voor witwassen.

Toen de koffer van de man op het platform openbarstte, en de wind aan de haal ging met een deel van het fortuin, werd de Marechaussee door luchthavenmedewerkers ingeschakeld. In de koffer werd vervolgens nog meer geld gevonden.

De eigenaar van de koffer kon niet aannemelijk maken waar het geld, ongeveer 50.000 euro, vandaan kwam. Hierop is de man aangehouden voor witwassen. De verdachte is woensdag 11 december voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze heeft bepaald dat verdachte voorlopig vast blijft zitten.

Rechercheurs van het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) doen onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder onderzoek in de zaak.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook