Greenpeace Protestival op Schiphol in het weekend van 14 & 15 december

Schiphol – Greenpeace is van plan om in het weekend van 14 & 15 december een ‘protestival’ te organiseren op de Luchthaven Schiphol.

“Schiphol Group kan zijn borst alvast nat maken, want wij pakken met Protestival ons podium om van Schiphol een klimaatplan te eisen”, zo schrijft Greenpeace op haar website. Het publiek heeft via internet mogen meebeslissen over de manier waarop actie moet worden gevoerd. 16.865 mensen brachten hun stem uit. Voor een protestfestival op Schiphol bleek de meeste animo: 41 procent koos hiervoor.

De precieze invulling van het festival is nog niet bekend. Er is muziek, eten, drinken en je kunt overnachten. “Natuurlijk hebben we ook wat verrassingen in petto”.

Onze toekomst ligt onder vuur en groot vervuiler Schiphol heeft geen klimaatplan om de CO2-uitstoot van het vliegverkeer aan te pakken,” aldus campagneleider Dewi Zloch van Greenpeace.

De twee andere opties waar op gestemd kon worden waren de actie “sta op voor het klimaat”, waarbij mensen letterlijk tegelijkertijd zouden opstaan om hun ontevredenheid te laten horen. “Groeten uit Lelystad”, was de andere optie, een kampeeractie op het vliegveld. Waar gekampeerd wordt, kan niet ingecheckt worden. Deze camping is ‘here to stay’.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook