Grenscontrole Amerikaanse douane op Schiphol

Schiphol – Tijdens het bezoek van onze premier aan de Amerikaanse president Donald Trump, heeft Rutten een wens van het kabinet uitgesproken. De komst van Amerikaanse douaniers op de luchthaven Schiphol. Hiermee gaan de grenscontroles in de VS veel minder tijd kosten, waardoor Schiphol aantrekkelijker wordt voor passagiers die naar Amerika afreizen.

Voordelen Preclearance

Het Kabinet pleit al geruime tijd voor het halen van de Amerikaanse douane naar Nederland. Paspoorten van reizigers zullen al op Schiphol gecontroleerd worden, inplaats van pas na landing in de VS. De “preclearance” gaat de reiziger veel tijd schelen, omdat ze als lokale reiziger Amerika binnenkomen. Zelfs het overstappen op een binnenlandse vlucht zal sneller gaan, omdat er geen uitgebreide bagagecheck meer uitgevoerd hoeft te worden. Hierdoor zal de positie van Schiphol als (transit) luchthaven verstevigd gaan worden. Er zijn ook nadelen te noemen, één daarvan zou kunnen zijn langere wachttijden op Schiphol.

D66

Maar vooral regeringspartij D66 heeft bedenkingen bij het plan. De partij vreest dat Nederland zich zo verplicht mee te werken aan Trumps omstreden inreisverbod voor moslimlanden. Rutte benadrukt wel dat de regeling “de toets van de Nederlandse wet” moet kunnen doorstaan. Ook moet onderzocht worden of de Amerikaanse douaniers wapens bij zich mogen dragen en of ze immuniteit van rechtsvervolging gaan krijgen.

Grenscontroles

Op diverse luchthavens buiten de VS worden er al grenscontroles gehouden door de Amerikaanse douane. In landen als Abu Dhabi, Aruba, de Bahama’s, Bermuda, Canada en Ierland worden al geruime tijd preclearances uitgevoerd.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook