Grootschalige verbouwing verkeerstoren Schiphol

Schiphol – In het najaar van 2018 start de grondige verbouwing van de verkeerstoren op Schiphol. Op dit moment worden er bijna 500.000 starts en landingen per jaar vanuit de toren begeleid.

Bij de opening van de huidige verkeerstoren  in 1991 waren er nog maar rond de 250.000 starts en landingen per jaar.

Om de werkplek van de air traffic control en daarmee ook de veiligheid te verbeteren wordt in er in september van dit jaar gestart met een uitgebreide opknapbeurt van de verkeerstoren. Het uiterlijk van de 101 meter hoge toren blijft zoals het is. Binnen in de verkeerstoren gaat er echter een grootschalige verbouwing plaatsvinden.

Verbouwing werkplekken luchtverkeerleiding

Het aantal werkplekken gaat bijna verdubbelen worden. Ook wordt er nieuwe apparatuur geïntroduceerd. Op dit moment werkt de verkeersleiding nog in één grote ring. Dat worden in de nieuwe situatie twee ringen. De buitenring krijgt elf werkposities en deze plekken komen dichterbij het glas te zitten. In het midden van de ring komt een verhoging voor nog eens vier werkplekken. Na de verbouwing kunnen er 15 mensen tegelijk op de toren werken.

De operatie draait echter door
Het vliegverkeer zal geen hinder ondervinden van de verbouwing. Tijdens de verbouwing werken de luchtverkeersleiders ’s nachts vanuit de kleinere noodtoren. De oplevering van de verbouwing en verbetering van de toren is in mei 2019

 

LVNL – Animatie Toren 2.0 from Luchtverkeersleiding Nederland on Vimeo.

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*