Grote uitslaande brand verwoest woning in Hoofddorp

Hoofddorp – Een woning aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp is in de nacht van zondag op maandag, zo goed als verloren gegaan door een grote uitslaande brand. 

Het vuur ontstond rond 02:55 uur en werd al snel opgeschaald naar P1 (middelbrand). De rook was in de verre omtrek te zien.

De hulpdiensten zetten vooral in op het voorkomen van overslag naar de woning van de buren, aldus de Veiligheidsregio. Rond 05.15 uur was de brand onder controle. De bewoners waren thuis op het moment dat de brand ontstond. Ze zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie, maar raakten niet gewond.

Schade
De brandweer verrichte sloopwerkzaamheden om er zeker van te zijn dat alle brandhaarden geblust werden. Daardoor is de woning grotendeels verwoest. Salvage is opgeroepen voor de schadeafhandeling.

Scooters
De brandweer is nog bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Mogelijk is de brand ontstaan door het in de brand vliegen van twee elektrische scooters die tegen het huis geparkeerd stonden.

 

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook