Haarlemmermeer Gemeentelijke belastingen

Hoofddorp – Haarlemmermeer heeft een aantal gemeentelijke belastingen en heffingen. Eigenaren en huurders van een woning of bedrijf krijgen hiervoor elk jaar in februari of maart een aanslag.

Welke gemeentelijke belastingen u moet betalen, is afhankelijk van uw situatie. Bent u eigenaar van een huis of bedrijfspand? Dan betaalt u onroerendezaakbelasting. Heeft u 1 of meerdere honden? Dan betaalt u hondenbelasting.

Cocensus verzorgt de uitvoering van gemeentelijke belastingaanslagen. Voor informatie over de verschillende belastingsoorten, kijkt u op de website Belastingen Haarlemmermeer. Hier raadpleegt u ook het taxatieverslag van uw woning, de WOZ-beschikking en uw aanslagbiljet.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met een of meer belastingaanslagen of de waardebepaling van uw huis of bedrijfspand? Dan kunt u bezwaar maken. Doe dit binnen 6 weken na de datum die op de aanslag staat.

Bezwaar WOZ-beschikking

Wilt u bezwaar maken tegen de waarde op de WOZ-beschikking? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 0900 1852. U wordt binnen 5 werkdagen teruggebeld door de taxateur die de waarde van uw pand heeft vastgesteld. Hij vertelt u hoe hij tot de waardebepaling is gekomen. En u kunt uw bezwaren bespreken. Misschien kunt u zich vinden in deze uitleg. Of is er een foutje gemaakt dat direct kan worden verbeterd. Een bezwaarschrift is dan niet nodig. Komt u er met de taxateur niet uit? Dan kunt u besluiten of u formeel bezwaar wilt maken.

U kunt online uw formele bezwaar indienen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Schriftelijk bezwaar maken kan ook. U vult dan het reactieformulier in dat u bij de aanslag heeft ontvangen. Stuur het formulier naar:

Inspecteur Belastingen
Postbus 796
2130 AT Hoofddorp

bron haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook