Haarlemmermeer KWF Ride for the roses

Haarlemmermeer – In de Nederlandse wielerwereld is de cycle tour (100 km) van de Ride for the Roses een begrip. Maar ook zonder racefiets kun je meedoen. Je kunt kiezen uit een tocht van 25, 50 of 100 kilometer. De Ride heeft dit jaar een nieuwe afstand toegevoegd: de 80 kilometer. Ga voor een roos bij de finish en doe mee aan de Ride for the Roses. 

De gastgemeente van de 21ste editie van de Ride for the Roses is gemeente Haarlemmermeer. Het evenement zal op 9 september plaatsvinden, waarbij de start en finish bij Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen zal zijn.

Besteding van de opbrengst

De opbrengsten van Ride for the Roses 2018 worden aan twee onderzoeksprojecten toegekend.

Het moleculaire skelet van hersentumoren
Glioma is de meest ernstige vorm van een hersentumor. De meeste patiënten overlijden binnen twee jaar. De tumor wordt, indien mogelijk, operatief verwijderd, waarna bestraling en een behandeling met cytostatica volgt. Deze ingrijpende combinatietherapie is niet voldoende om de patiënt te genezen: de tumor komt bijna altijd weer terug.
Gliomacellen hebben een overeenkomst met hersenstamcellen: ze zijn beiden in staat om het (zeer dichte) hersenweefsel binnen te dringen. Dat lijkt samen te hangen met een tweede overeenkomst: het nanoskelet. Dit is het interne, flexibele skelet dat cellen hun vorm geeft. Hoewel het nanoskelet van elk celtype een unieke samenstelling heeft, observeerden deze onderzoekers eerder al dat het nanoskelet van gliomacellen en hersenstamcellen sterk op elkaar lijken. In dit project zoomen de onderzoekers dieper in op de rol van het nanoskelet en de agressiviteit van glioma’s.
Het andere onderzoeksproject wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

Dit kun je doen

Je kunt meedoen aan de toertocht van 25 of 50 kilometer of aan de cycle tour van 80 of  100 kilometer. Ook kun je als vrijwilliger helpen, in de voorbereiding op het fietsevenement of op de dag zelf. Iedereen kan meedoen aan de Ride for the Roses: particulieren, vriendengroepen, verenigingen en ook bedrijven. De toertochten kun je op eigen gelegenheid fietsen en de cycle tour wordt in één lange stoet van 6.000 deelnemers gereden.
U kunt zich hier inschrijven


Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is een bijzondere gemeente. Schiphol ligt daar tussen maar liefst 26 (dorps)kernen. Een greep: Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn de grootste twee, Badhoevedorp, Zwanenburg, Abbenes, Aalsmeerderbrug, Buitenkaag en Burgerveen liggen eromheen. Er wonen 150.000 mensen. En er zijn natuurlijk prachtige fietsroutes
In Haarlemmermeer kun je veel ontdekken en zijn er talloze manieren om je te ontspannen. Naast natuurlijk Schiphol Airport, het bruisende Hoofddorp Winkelstad, Gemaal de Cruquius en Landgoed De Olmenhorst, zijn er nog vele andere fascinerende plekken en evenementen om te bezoeken. Zoals de Geniedijk met haar forten, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar ook het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas waar veel evenementen worden georganiseerd. Ontdek de parels van Haarlemmermeer, op de fiets of wandelend!

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Bron:ridefortheroses.nl  & KWF.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook