Haarlemmermeer nieuwe noodverordening van kracht vanaf 11 mei

Haarlemmermeer – Het kabinet heeft besloten om vanaf maandag 11 mei stapsgewijs verschillende coronamaatregelen te versoepelen. In de Veiligheidsregio Kennemerland is per 11 mei dan ook een nieuwe noodverordening van kracht waarmee deze maatregelen nu formeel geregeld zijn.

Naast Haarlemmermeer behoren de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort tot de Veiligheidsregio Kennemerland.

“Het langzaamaan, stap voor stap, versoepelen van de maatregelen begint op lokaal niveau”, aldus voorzitter Marianne Schuurmans van Veiligheidsregio Kennemerland. “Dat zorgt voor zo min mogelijk reisbewegingen; mensen gaan tenslotte vooral in hun eigen buurt naar de kapper, fysiotherapeut en bibliotheek. Het is ontzettend belangrijk dat we met elkaar wel de belangrijkste basisregels blijven naleven. Alleen dan houden we de verspreiding van het coronavirus onder controle en kunnen we doorgaan met het stapsgewijs steeds verder versoepelen van de maatregelen. Dus: vermijd drukte, ga met mooi weer niet naar stranden, parken en duinen en houd afstand van elkaar.”

Buitensportactiviteiten voor iedereen

Iedereen boven 18 jaar kan vanaf 11 mei buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Contactsporten (zoals voetbal, hockey en boksen) zijn dus niet mogelijk zonder aanpassingen in de trainingsvorm. Lesgeven kan, maar wedstrijden zijn niet toegestaan. Omkleden en douchen gebeurt thuis, want kleedkamers blijven gesloten.

Binnen- en buitenzwembaden mogen hun deuren openen, inclusief de kleedruimtes. Ook hier blijven de douches gesloten. Bezoekers dienen 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt: buiten samen sporten en bewegen kan onder begeleiding van medewerkers van sportverenigingen, sportscholen of scouting. Kinderen hoeven hierbij geen anderhalve meter afstand te houden. Om besmetting tussen ouders te voorkomen, worden zij opgeroepen om niet langs de lijn te gaan staan.

Sport- en fitnessclubs blijven gesloten (vooralsnog) tot 1 september.

Contactberoepen

Contactberoepen zoals kappers, fysiotherapeuten en nagelstylistes, mogen hun beroep weer uitoefenen. Wel moeten zij op afspraak werken; klanten en medewerkers met klachten moeten thuisblijven. Het werk wordt zoveel mogelijk op anderhalve meter afstand georganiseerd.

Overige maatregelen

Bibliotheken openen hun deuren ook weer voor publiek en nemen maatregelen zodat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. De overige, huidige coronamaatregelen blijven gelden, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de druk op de zorg beheersbaar te houden. Het kabinet heeft aangekondigd dat er naar verwachting per 1 juni een volgende versoepeling van de maatregelen volgt, onder meer voor de horeca, het voortgezet onderwijs, bioscopen en theaters. Altijd op voorwaarde dat het virus onder controle blijft.

De noodverordening is te lezen op de website van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Bron: Haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook