Haarlemmermeer: Schiphol mag geen geld vragen voor kiss & ride zonder toestemming

Haarlemmermeer – Deze zomer maakte de luchthaven bekend wellicht geld te gaan vragen voor de kiss & ride. De mogelijkheid parkeergeld te heffen ziet Schiphol als een methode om de chaos en files rondom de luchthaven terug te dringen. Burgemeester Hoes van Haarlemmermeer steekt nu een stokje voor dit vroegtijdige voornemen van Schiphol.

Hoes laat weten dat de kiss & ride op de openbare weg ligt en dus valt onder de besluitvorming van de gemeente. Zonder besluit van de gemeenteraad van Haarlemmermeer mag er niet worden overgegaan tot het heffen van parkeergelden.

D66 stelde vragen naar aanleiding van de ophef die onder reizigers ontstond. De luchthaven heeft tot op dit moment nog geen overleg gehad met de gemeente over deze methode om auto’s op de luchthaven te ontmoedigen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook