Half miljoen euro bij elkaar gereden in strijd tegen kanker

Haarlemmermeer – Vanmiddag is bekend gemaakt dat de deelnemers aan de 21e Ride for the Roses, 520.000 euro hebben opgehaald. Ongeveer 5.000 deelnemers fietsten in de regio Haarlemmermeer 25, 50, 80 of 100 kilometer voor KWF Kankerbestrijding.

Dit evenement is inmiddels een begrip in Nederland. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Samen met zo’n 10.000 fietsliefhebbers op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd strijden tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Opbrengst

De opbrengst gaat dit jaar naar onderzoek naar hersentumoren van professor Elly Hol (UMC Utrecht). Glioma is een ernstige vorm van een hersentumor. Momenteel is er voor deze patiënten geen genezing mogelijk, de meeste patiënten overlijden dan ook binnen 2 jaar. Professor Elly Hol (UMC Utrecht) onderzoekt hoe het komt dat agressieve tumorcellen zo goed kunnen uitzaaien. Ze hoopt daar een aanknopingspunt voor toekomstige behandeling te kunnen vinden. 

Lees ook: Haarlemmermeer KWF Ride for the roses

Adamas Inloophuis

Ook het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep krijgt een bijdrage. Het Adamas Inloophuis is op 14 februari 2007 opgericht door mensen die – zelf of in hun directe omgeving – met kanker waren geconfronteerd en merkten dat er behoefte was aan aanvullende ondersteuning bij het verwerkingsproces. Deze initiatiefgroep wist in korte tijd vele mensen en bedrijven uit de regio te enthousiasmeren en te mobiliseren om samen het inloophuis te realiseren.

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook