Hoe positief is jouw gezondheid?

Een lang en gelukkig leven, wie wil dat nu niet? Voor de een betekent dit: veel tijd doorbrengen met familie en vriendenAnderen hechten waarde aan een leuke baaneen eigen huis, hobbys zoals de natuur intrekken. En natuurlijk geld om leuke dingen te doen. Maar één ding is voor iedereen belangrijk: onze gezondheid

Gezondheid betekent veel meer dan ziek of gezond zijn. In de nieuwste definitie is gezondheid omschreven als ‘hetvermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in ons leven om te gaan’. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk zelf je keuzes te maken: wat vind jij belangrijk?

Doe de test
Dit nieuwe gezondheidsidee heet: Positieve Gezondheid. Zorg en Zekerheid, de zorgverzekeraar bij jou in de buurt, is groot voorstander van dit nieuwe idee. Waarom? Omdat je behoeften centraal staan en niet je ziekte of beperking. 

Wil je ook aan de slag met Positieve Gezondheid? Doe dan te test via https://positievegezondheidsmeting.nl/ en kijk op welke van de zes onderdelen jij nog kunt groeien: 1. Als eerste beantwoord je vragen over je lichamelijke gezondheid. 2. Er zijn ook vragen die ingaan op je mentale en 3. spirituele beleving: accepteer je je lichaam en je mogelijke kwalen? Heb je het gevoel voldoende controle te hebben over je leven? Ervaar je het als zinvol? Waar kun je van genieten?4. Heb je leuke sociale contactenen een rol in de maatschappij? 5. Hoe omschrijf je je eigen dagelijkse functioneren en je6. kwaliteit van leven? Heb je een fijn huis, een leuke baan, is er voldoende geld om leuke dingen te doen? 

Zorg en Zekerheid werkt in Haarlemmermeer actief aan de positieve gezondheid van alle inwoners. Zo maken wij het samen met je huisarts mogelijk om het positieve gezondheidsgesprek te voeren. En kan je huisarts welzijn op recept voorschrijven. Geen pillen of een verwijzing naar een specialist, maar een advies om bijvoorbeeld meer te bewegen, vrijwilligerswerk te doen of iets nieuws te leren. Daarnaast investeren wij met initiatieven als Jongeren op Gezond Gewicht en Adamas Inloophuis in de positieve gezondheid van de regio. In onze aanvullende verzekeringen vind je verder een gezond aanbod aan preventieve cursussen. En trainingen die je leren omgaan met je aandoening. 

Meer weten? Kijk op zorgenzekerheid.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook