Hoe toegankelijk is Haarlemmermeer?

Haarlemmermeer – De landelijke testdag van Ongehinderd op 3 oktober was een mooie dag in Haarlemmermeer. Vol overgave gingen zeven teams op pad om de app ‘Ongehinderd’ te testen. Hiermee kan iedereen opzoeken hoe toegankelijk allerlei locaties zijn voor mensen met een beperking.

Thema van dit jaar was toegankelijke vrijetijdsbesteding. Onder het motto ‘Lekker Vrij’ trokken de testteams in Haarlemmermeer langs winkels, horeca en sportverenigingen. De teams – met ervaringsdeskundigen en vrijwilligers van de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer – toetsten ongeveer 25 locaties. De resulaten zijn allemaal in de app gezet.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water liep met een van de teams mee:

“Het gebruik van de app houdt niet op bij vandaag: het is een voortdurende activiteit waarvoor ik graag iedereen wil oproepen. Je kunt ook als willekeurige bezoeker van een winkel bijvoorbeeld informatie even in de app zetten.”

Landelijk zijn al in 27 gemeenten bijna 500 locaties getest en toegevoegd aan de app van Ongehinderd. De testdag maakte deel uit van de week van de Toegankelijkheid.

bron:haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook