Hoofddorp de basis voor Lincolnpark wordt gelegd

Hoofddorp – Begin augustus start aannemer KWS met het bouwrijp maken van het terrein waar het eerste deel komt van de nieuwe woonwijk Lincolnpark in Hoofddorp. Op het voormalige parkeerterrein van de tijdelijke vestiging van De Meerse aan de Johan Enschedélaan komen bouwketen met opslag.

De aannemer begint met het maken van sleuven en het aanleggen van drainage. Op 20 augustus gaat het werk verder met grondwerk en de aanleg van riolering. Er komt ook een sloot en een weg voor het bouwverkeer van de woningen. De aannemer plaatst hekken. Het eerste deel van Lincolnpark bestaat uit 225 sociale huurwoningen.

Start bouw 225 woningen in november

Daarna start Eigen Haard met de bouw, naar verwachting begin november. Het eerste deel van Lincolnpark bestaat uit 225 sociale huurappartementen aan de Johan Enschedelaan bij de Hoofdweg. Eigen Haard bouwt hier 177 laagbouwwoningen. Dit zijn rug -aan-rug woningen, beneden-bovenwoningen en eengezinswoningen. Ook komen er vier woonblokken met in totaal 48 appartementen, ook van Eigen Haard.

Duurzaam bouwen

De wijk krijgt veel water en groen en wordt duurzaam gebouwd. De woningen krijgen geen gasaansluiting. Op de daken komen zonnepanelen. Het gebied is tijdelijk te bereiken via de Johan Enschedélaan, in afwachting van de ontwikkeling van de rest van Lincolnpark. Woningnet wijst sociale huurwoningen toe in de gemeente Haarlemmermeer. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de woningen in dit eerste deel van Lincolnpark. Meer informatie hierover volgt. De woningen worden naar verwachting in 2019 opgeleverd.

De eerste fase van Lincolnpark is duurzaam, Het grootste deel van de wijk dat daarna wordt gebouwd wordt een echte wijk van èn voor de toekomst. Duurzaamheid en vernieuwing staan voorop. In totaal komen in Lincolnpark circa 850 woningen en een wijkcentrum.

Meer informatie is te vinden op de website van Lincolnpark.

 

Bron: haarlemmermeergemeente.nl

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook