Hoofddorp Denk mee over Lincolnpark!

Hoofddorp – In het zuidoosten van Hoofddorp komt straks een bijzondere wijk; Lincolnpark Circulair. Deze wijk moet een voorbeeld worden op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en innovatie.

Lincolnpark Circulair wordt op een nieuwe manier ontwikkeld en gebouwd. Waarbij anders wordt omgegaan met onder andere materialen, energie, water en mobiliteit. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met duurzame materialen en oplossingen. In Lincolnpark staan wonen en leven met elkaar en omkijken naar elkaar centraal.

lees hier ook ons eerdere artikel over het Lincolnpark.

Circulaire wijk

Door deze circulaire wijk van én voor de toekomst is gemeente Haarlemmermeer op zoek naar mensen die mee willen denken over de doelstellingen en de stedenbouwkundige kaders van Lincolnpark Circulair. Wij zoeken expertbewoners die bijvoorbeeld ervaring hebben met circulair bouwen of duurzame maatregelen hebben genomen in of om huis op het gebied van energie en water. Bewoners die bijna geen afval hebben, omdat dit zoveel mogelijk opnieuw wordt gebruikt en gescheiden. Of bewoners die al in een duurzame wijk wonen of betrokken zijn bij duurzame initiatieven.

We zoeken een gevarieerde groep expertbewoners. Samen bespreken we de doelstellingen van de verschillende thema’s en bepalen we de stedenbouwkundige kaders die we meegeven aan de ontwikkelaars. Deze ideeën en expertise dragen bij aan de ontwikkeling van Lincolnpark Circulair als voorbeeldwijk.

Aanmelden

Aanmelden als expertbewoner kan door een mail te sturen met contactgegevens naar lincolnpark@haarlemmermeer.nl o.v.v. expertbewoner.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

Bron: haarlemmermeergemeente.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook