Hoofddorper sleurt agent mee bij controle en slaat op de vlucht

Tjalleberd – Een Hoofddorper is vannacht aangehouden bij Tjalleberd in Friesland. Hij reed in een gestolen auto en toen een agent hem probeerde te controleren, sleurde hij hem tientallen meters mee.

De Hoofddorper werd bij een tankstation tussen Joure en Heerenveen aangesproken door een agent. De auto waar de man in rondreed stond als gestolen stond aangemerkt. 

Meegesleurd

Op het moment van openen van het portier gaf de verdachte echter weer gas en werd de politieagent tientallen meters meegesleurd.

Hierop is de achtervolging ingezet. Daarbij werden hoge snelheden bereikt. Uiteindelijk vloog de verdachte met de auto uit de bocht en vluchtte hij een weiland in.

In samenwerking met politiecollega’s van omliggende teams, honden geleiders en een politiehelikopter werd het gebied afgezet en kon de verdachte uiteindelijk aangehouden worden.

Foto: Politie.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook