Hoofddorpers aangehouden na vondst illegaal vuurwerk en verdenking witwassen

Hoofddorp – Tijdens doorzoekingen in Hoofddorp, Lisse en Aalsmeer heeft de politie, Team Milieu Amsterdam, afgelopen dinsdag 640 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen dat was opgeslagen in een garagebox onder een wooncomplex in Aalsmeer.

In een woning in Hoofddorp werd nog eens 90 kg vuurwerk in beslag genomen. Er zijn twee verdachten, een man van 39 en een vrouw van 36 uit Hoofddorp, aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk en witwassen.

Luxe goederen

Naast het illegale vuurwerk zijn luxe goederen zoals dure kleding en sieraden, een seizoenkaart van Ajax en een Jacuzzi in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Het illegale vuurwerk betreft massa explosief vuurwerk en vormde door de samenstelling en wijze van opslag een enorm gevaar voor de bewoners en een nabijgelegen school. Massa explosief vuurwerk betekent dat als er een stuk vuurwerk afgaat dat alles afgaat.

Voorgeleiding

Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris te Amsterdam. De man is voor 14 dagen in voorlopige hechtenis genomen, de vrouw is geschorst onder voorwaarden.

Bron: OM.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook