Hoofddorpse coureur Rinus “VeeKay”van Kalmthout (18) timmert aan de weg in Amerika

Hoofddorp – De 18-jarige autocoureur Rinus “VeeKay” van Kalmthout uit Hoofddorp staat dit moment op de tweede plaats in de Amerikaanse Indy Lights raceklasse.

De Indy Lights is een Amerikaanse raceklasse die jonge coureurs klaarstoomt voor een volgende stap naar Indy Car. Rinus van Kalmthout, in Amerika beter bekend als Rinus VeeKay begon zijn carriere in de Indy Lights in 2019. Hij maakte deze opstap nadat hij in 2018 kampioen werd in de Pro Mazda Championship.

Dit jaar zijn er al 8 races geweest waarvan Veekay 3 maal de nummer 1 positie wist te behalen. Op dit moment staat de Hoofddorper, op de 2 plek met 226 punten, maar 3 punten verwijderd van de nummer 1.

Er zullen nog een aantal races worden gereden dit jaar, waarvan de eerste volgende gehouden zal worden in Toronto, Canada. Dit event staat gepland op 12-14 juli. De race zal live te volgen zijn via indylights.com en roadtoindy.tv

Anders dan in de Formule 1 rijden alle teams met hetzelfde chassis van de autobouwer Dallara, type IL-15. De raceauto’s kunnen snelheiden halen van over de 330 kilometer per uur. Mocht Rinus van Kalmthout na de laatste race als nummer 1 eindigen, dan heeft hij zich verzekerd van een felbegeerd stoeltje in de allerhoogste Amerikaanse raceklasse.

Mocht je meer willen weten over Rinus Veekay kijk dan op zijn website.

Kopfoto aangeleverd

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook