Illegaal feest Halfweg beëindigd

Halfweg – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag samen met onder andere de Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat en politiemensen uit andere eenheden een illegaal feest beëindigd in Halfweg. Geschat werd dat er ongeveer 400-500 bezoekers naar het feest toekwamen.

Even na middernacht bleek een grote toestroom van mensen in de richting van het Spaarnwoudegebied te gaan. Geconstateerd werd dat er heel veel mensen in de omgeving van de Houtrakkerweg liepen naar de voetgangerstunnel bij de A9 ter hoogte van Vinkebrug. Hier bleek een illegaal feest te zijn georganiseerd.

Politiebegeleiding

Alle toegangswegen naar het feest werden afgesloten en het feest werd door de politie beëindigd. Veel ‘feestgangers’ begrepen al snel dat het feest niet doorging en zij werden onder politiebegeleiding richting het station of een taxiplaats begeleid.

Een groep van 50 feestgangers bleek alsnog door te willen feesten en niet te willen vertrekken; ook zij werden uiteindelijk door de politie verdreven met behulp van onder andere politiehonden.

Aanhouding

Een 24-jarige Haarlemmer werd aangehouden omdat hij herhaaldelijk de aanwijzingen van de politie negeerde en de nodige scheldwoorden riep richting de politie.

Na het vertrek van alle feestgangers was de rust wedergekeerd

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook