Informatiebijeenkomst ultrafijnstof Schiphol

Hoofddorp – In 2017 en 2018 deed het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  onderzoek naar korte termijn effecten van ultrafijn stof op de gezondheid rondom Schiphol.

Daaruit bleek dat mensen die in de buurt van Schiphol wonen regelmatig blootgesteld worden aan verhoogde concentraties ultrafijn stof en dat dit een kortdurend effect op de gezondheid kan hebben. Naar langdurende effecten wordt nog onderzoek gedaan.

Verschillende gemeenten in de buurt van Schiphol hebben het RIVM gevraagd een toelichting te geven op het onderzoek om de gemeenteraad en inwoners te informeren. Op 11 december geven we daarom een presentatie in de regio.  

Van 19.00-19.30 is er inloop met thee en koffie. Om 19.30 start de wethouder met een welkom en een introductie. Hierna houdt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  een presentatie. Tot slot is er tijd om vragen te stellen. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  is ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Gemeente Haarlemmermeer faciliteert de bijeenkomst. In verband met organisatie en grootte van de locatie verzoeken we u zich vooraf aan te melden voor de bijeenkomst. Aanmelden kan hier.

Locatie

Gemeentehuis Haarlemmermeer
Raadhuisplein 1
2132 TZ, Hoofddorp
Locatie: Burgerzaal

Parkeren
Parkeergarage Burgemeester van der Willigenlaan ligt naast het gemeentehuis. Indien de parkeergarage naast het gemeentehuis vol zit, is de parkeergarage Vier Meren aan/onder het iets verderop gelegen Burgemeester van Stamplein een goed alternatief.

Openbaar vervoer
Het gemeentehuis bevindt zich vlakbij de bushalte Centrum, aan het Burgemeester van Stamplein, waar verschillende buslijnen stoppen. Loop vanaf halte centrum richting de rotonde en sla linksaf. Je loopt dan langs het gemeentehuis. Sla rechtsaf het Raadshuisplein op waar de hoofdingang van het gemeentehuis zit.

Bron RIVM

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook