Kaagbaan weer in gebruik, 6.500 kilo rubber van de baan geschraapt

Schiphol – Het onderhoud aan de Kaagbaan is afgerond. De baan is weer ingebruik genomen na een week gesloten te zijn geweest.

De Kaagbaan was vorige week gesloten voor regulier geplanned onderhoud. Tijdens het onderhoud wordt de verlichting getest op lichtopbrengst en indien nodig worden de lampen vervangen. De afwateringsgoten krijgen een schoonmaak beurt zodat er geen water op de baan blijft liggen. Ook worden scheurtjes in het asfalt gedicht en de markeringen krijgen een likje verf.

Remsporen

De grootste klus was het verwijderen van de remsporen van landende vliegtuigen. Tijdens het landen laten de wielen rubber achter op het asfalt. U kent het wel, die rookwolkjes bij de “touchdown”. Met speciaal apparatuur werden deze rubbersporen van de baan losgemaakt en daarna opgezogen. Er is in totaal 6.500 kilo rubber van de Kaagbaan verwijderd. De baan is nu weer rubbervrij wat zorgt voor een maximale grip.

 

Zie ook ons eerder bericht van 25 jun over de Kaagbaan

 

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook