Kaagbaan weer volledig beschikbaar voor vliegverkeer

Schiphol – De Kaagbaan is sinds zondag 15 december weer volledig beschikbaar voor vliegverkeer. Schiphol voerde de afgelopen zeven weken onderhoudswerkzaamheden uit aan een rijbaan (A8), bij de oprit naar de Kaagbaan.

Gedurende deze periode was de Kaagbaan overdag nauwelijks inzetbaar voor vliegverkeer. De Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan werden vaker dan gebruikelijk in zuidelijke richting ingezet.

De Kaagbaan is net als de Polderbaan een zogenoemde ‘preferente baan’ en wordt bij voorkeur altijd ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dicht bewoond gebied komen dan andere banen.

Werkzaamheden

De betreffende rijbaan wordt intensief gebruikt, met name door vliegtuigen die onderweg zijn naar de Kaagbaan. Maar ook door taxiënd verkeer van en naar de gates. Tijdens het onderhoud zijn asfalt en de betonfundering vervangen, is de baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen en is de afvoer van regenwater verbreed.

Afronding

Van 15 tot en met 22 december worden er nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd bij de rijbaan. Tijdens de afrondende werkzaamheden is de rijbaan gewoon in gebruik en zal er geen sprake meer zijn van afwijkend baangebruik.

Bron: Schiphol.nl

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook