Kiss & ride bij Schiphol gaat mogelijk geld kosten

Schiphol – Reizigers met de auto op Schiphol afzetten of ophalen gaat mogelijk geld kosten. Dat bevestigt Schiphol na een bericht in De Telegraaf. Nu is de zogeheten ‘kiss & ride’ nog gratis.

Er wordt geschat dat er jaarlijks 10 miljoen autobewegingen plaatsvinden op de luchthaven. De verwachting is dat met deze nieuwe maatregel de verkeersdrukte op en rond Schiphol zal verminderen, met als resultaat dat ook de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen zal dalen. Betaald halen en brengen kan er voor zorgen dat meer reizigers vaker het openbaar vervoer nemen.

Onderzoeksfase

Hoeveel het kort parkeren gaat kosten, en of de plannen werkelijkheid gaan worden, is nog niet duidelijk. De luchthaven zit nog steeds in de onderzoeksfase. Een woordvoerder van Schiphol benadrukt dat het nog geen concreet plan is.

“Het is een van de mogelijke oplossingen waar we naar kijken, maar er is nog helemaal niets concreet.”

Verbetering van het treinstation

Op dit moment werkt de luchthaven vooral aan verbetering van het openbaar vervoer. Samen met NS, Prorail en de overheid wordt er onderzocht of het trein- en busstation vergroot kan worden. Het belangrijk om het openbaar vervoer te verbeteren, maar het is wel een ingewikkelde opgave.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook