KLM 737 landt op Schiphol met kapotte motor, grote steekvlam

Schiphol – Een Boeing 737 van de KLM is in de ochtend van 5 mei met een kapotte motor op Schiphol geland. De oorzaak is  nog onbekend en moet worden onderzocht, zegt een woordvoerder van KLM.

Er is mogelijk een vogel in de motor terechtgekomen, waardoor de motor vastloopt en er een grote steekvlam ontstaat.

,,We zijn het aan het uitzoeken. De passagiers zijn niet in gevaar geweest en er was geen paniek aan boord. Het vliegtuig dat vol zat met passagiers is veilig geland”, aldus de KLM woordvoerder. Het toestel was een paar uur ervoor vanuit Lissabon, Portugal vertrokken.

Bird Strike

Het aantal vogelaanvaringen op Schiphol lag in 2018 op 6.5 per 10.000 vliegbewegingen. In 2017 was dit nog 5.6. Dit is te lezen in het  jaarverslag van de Luchthaven Schiphol.

Social media

Een bewoner in de buurt van de Aalsmeerbaan hoorde rond 8.45 uur een vliegtuig met ,,een vreselijk hels geluid” aankomen en zag vlammen uit de linker motor. ,,Komt gewoon over onze gemeente heen. Het gaat gewoon een keer fout”, schrijft hij op Facebook.

Ook op Twitter kwamen er diverse meldingen voorbij

Kopfoto ter illustratie

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook