KLM Embraer tweemaal geraakt door bliksem

Schiphol – Op 24 augustus heeft vlucht KL1183 een voorzorgslanding gemaakt nadat het toestel tijdens het opstijgen tweemaal door de bliksem werd geraakt.

Op 24 august is vlucht KL1183 van Amsterdam naar Linkoping Zweden net na opstijgen tweemaal door de bliksem geraakt. In het gesprek met Air Traffic Control is te horen dat de piloot vraagt om terug te keren naar Schiphol. Het vliegtuig klimt eerst door naar 13000 feet om uit het slechte weer te komen, alvorens het weer veilig op Schiphol landt. De piloot laten weten geen extra assistentie op de grond nodig te hebben.

Hieronder het complete gesprek tussen de piloot en de toren.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook