KLM en Cabinebonden praten verder nog geen “witte rook”

KLM Retro Livery

Schiphol – Op dinsdag 10 december werd er door FNV Cabine verder onderhandeld met KLM en VNC over de nieuwe cao. FNV Cabine werd vertegenwoordigd door de bestuursleden Peter Steinbach, Huib den Ouden, Annemiek van de Weg en vakbondsbestuurder Birte Nelen. Tot onze spijt is er, ondanks voorzichtige vorderingen, nog geen witte rook.

KLM beweegt voorzichtig

Waar KLM afgelopen oktober nog aangaf dat haar eindbod het maximaal haalbare was, zien wij nu dat het bedrijf voorzichtig beweegt richting de eisen van de cabinebonden. KLM wil de onderhandelingsresultaten van het grondpersoneel en de vliegers niet onder druk zetten. Men neemt daarom behoedzame stappen om het cao-pakket voor cabine te verbeteren zonder de andere afspraken in gevaar te brengen. De discussies aan tafel gaan over structurele en eenmalige financiële verbeteringen. Wij zijn er nog lang niet, maar de delegatie van FNV Cabine is positief en ziet aanknopingspunten om eruit te komen. Daarbij luisteren wij vooral naar de duidelijke feedback die de leden van FNV Cabine gaven tijdens onze ledenraadpleging begin oktober.

Vervolg nog niet gepland

De insteek van de drie delegaties liep gisteren af en toe behoorlijk uiteen. Wij hebben aangegeven dat we de beweging bij KLM zien en dat we graag met alle partijen verder willen zoeken naar creatieve oplossingen. Het is nu afwachten of alle partijen eraan toe zijn om het cao-overleg te hervatten. FNV Cabine is er klaar voor om verder te verkennen of KLM bereid is tot een maximale beweging. Zo ja, dan komt er een goede cao voor het korps tot stand. Zo niet, dan zullen we moeten grijpen naar een laatste redmiddel in de vorm van acties.

Bron: FNV Cabine

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook