KLM personeel komt in opstand tegen vliegtaks

Schiphol – Als het aan het kabinet ligt, komt er in 2021 een vliegtaks. KLM roept haar personeel op om protest aan te tekenen tegen deze maatregel. Deze extra belasting zou volgens KLM zorgen voor een slechtere concurrentiepositie van Schiphol.

De ondernemingsraad van KLM roept het personeel op om online bezwaar te maken tegen de belasting. Die bedraagt zeven euro op Europese vluchten en veertig euro voor verre reizen.

De vliegbelasting was al in het regeerakkoord aangekondigd. Snel benadrukt dat vliegen, in tegenstelling tot auto, bus of trein, in Nederland “vreemd genoeg” op geen enkele manier wordt belast.  Het instellen van een vliegtaks zal geen milieuwinst opleveren, dit blijkt uit een onderzoek van CE Delft.

Minder vliegen is alleen aantrekkelijk als er goede en betaalbare alternatieven zijn. Het verschil in prijs en reisduur tussen een vliegreis en een treinreis op afstanden tussen de 500 en 3.000 kilometer is nu nog veel te groot. Maak daarom de trein goedkoper, bijvoorbeeld door afschaffen van de btw op treinkaartjes.

Extra heffingen op vliegtickets leidden in diverse Europese landen, waaronder Nederland, al tot flinke schade voor de lokale economie. Reizigers kozen voor de optie om de grens over te vluchten om daar alsnog het vliegtuig te nemen.

Schipholregio is een startende regionale nieuwswebsite gericht op Schiphol en omliggende gemeenten. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws like dan onze Facebook pagina Schipholregio.

 

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook