KLM schort vluchten van en naar China op

Schiphol – Eerder deze week maakte KLM al bekend dat ze de directe vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen zouden opschorten. Ook het aantal vluchten naar Shanghai zou worden teruggebracht van 11 tot 7 per week.

Vandaag laat KLM in een persbericht het volgende weten.

Naar aanleiding van reeds gedane en te verwachten adviezen van nationale en internationale instanties zoals de WHO, zal KLM na dit weekend tot 9 februari ook de vluchten naar Beijing en Shanghai opschorten.

De vluchten vertrekkende vanaf Amsterdam op zondag 2 februari staan vooralsnog gepland om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Bejing en Shanghai naar Amsterdam terug te reizen.

KLM volgt de ontwikkelingen van de uitbraak van het Coronavirus in China nauwgezet en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaart instanties.

Voor onze klanten blijft de eerder aangekondigde soepele rebookpolicy voor China van kracht. Meer informatie is te vinden op: https://www.klm.com/home/nl/nl#/tab=hpTbFlightstatus

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen komen met deze beslissing. Vliegtuigen zitten halfvol en ook het vliegende personeel maakt zich grote zorgen om hun gezondheid.

Toch is het op dit moment nog mogelijk om vanaf Schiphol naar China te vliegen. Chinese maatschappijen zoals China Eastern, China Southern en Xiamen air blijven voorlopig nog vliegen tussen Schiphol en China. KLM en Cathay Pacific verbinden Schiphol nog met Hong Kong. Of hier iets in gaat veranderen is nog niet bekend.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook