KLM vliegt weer over Iran en Irak

Amstelveen – KLM heeft in een persbericht laten weten weer over Iran en Irak te vliegen. Eerder deze maand  gaf KLM aan tot nader order niet meer gebruik te maken van het luchtruim van deze 2 landen. Deze maatregel kwam nadat een Oekraïens vliegtuig met twee raketten uit de lucht werd geschoten. Dit gebeurde net na de start vanaf de Iraans hoofdstad Teheran.

Op 8 januari kwam KLM met de medeling tot nader order niet over het luchtruim van zowel Iran als Irak te vliegen. Vluchten naar verschillende Zuidoost-Aziatische bestemmingen en bestemmingen in het Midden-Oosten werden gevlogen via alternatieve routes.

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor KLM. KLM gebruikt een security-managementsysteem om risico’s te analyseren en zo veilige vliegroutes te bepalen. Uit deze analyse blijkt dat er weer over Iran en Irak kan worden gevlogen. Voor deze analyse wordt mede gebruikgemaakt van informatie die wordt gedeeld binnen de Nederlandse expertgroep, waar alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, de inlichtingendiensten, het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Buitenlandse Zaken, NCTV en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deel aan nemen. Ook de Britse en Duitse overheid hebben een zogeheten NOTAM (Notice to Airmen) uitgevaardigd, waarin staat dat de commerciële luchtvaart weer veilig over Iran en Irak kan vliegen.

Overigens heeft de European Union Aviation Safety Agency (EASA) al op 16 januari jl. laten weten dat vliegen boven Iran boven de 25.000 voet veilig is.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook