KLM vlucht keert boven Canada terug door vulkaanuitbarsting

Schiphol – Een tweede KLM vlucht dat in een week retour komt naar Schiphol. Een Boeing 747-400 van Schiphol naar Mexico-Stad is donderdag boven Canada omgekeerd naar Nederland.  Het toestel moest uitwijken vanwege de uitbarsting van vulkaan Popocatépetl in het midden van Mexico.

Vlucht KL685 vertrok donderdagmiddag om 14.50 vanaf Schiphol met als eindbestemming Mexico-Stad. Aan boord bevonden zich naast 257 personen ook 24 paarden.

Een landing in Noord-Amerika of Canada was volgens de KLM geen optie vanwege de 24 paarden. Volgens een woordvoerder van de KLM was terugkeren de beste optie, geen enkel vliegveld in de buurt kon de paarden afhandelen.

Ook een overweging van de KLM was dat het vliegtuig niet kon landen in een gebied waarvoor de passagiers niet in bezit waren van de juiste papieren, waaronder een visum.

Ter hoogte van de Canadese stad Quebec keerde het vliegtuig om. Het toestel is, na een vlucht van bijna 12 uur, in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.30 weer geland op Schiphol.

De vlucht die voor vandaag gepland stond is geannuleerd

Gerelateerd artikel: Toestel KLM keert terug naar Schiphol na uren vliegen vanwege een ‘technisch mankement’

Flightrader24

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook