KNMI: vanavond code geel in onze provincie “zware windstoten”

Regionaal – Vanaf het einde van de middag langs de westkust worden zware windstoten verwacht. Ook maandag zijn er zware windstoten. Hierdoor geeft het KNMI code geel af in onze provincie

In de loop van de middag gaat de wind fors toenemen. Vanaf het einde van de middag kunnen langs de westkust zware windstoten, rond 75 km/uur, voorkomen uit een noordelijke richting. De harde wind en de windstoten houden aan tot maandagmiddag.

De maximumtemperatuur komt op veel plaatsen nog uit rond 20°C, maar in de loop van de middag stroomt vanuit het noorden beduidend koelere lucht het land binnen. Aan het einde van de middag is het rond 10°C in het noorden en 13-16°C elders. Maandag overdag zijn er vooral aan de kust wolkenvelden. De middagtemperatuur varieert van 10°C aan zee tot 14°C verder landinwaarts. Maandagavond neemt de wind geleidelijk af en draait naar noord tot noordwest.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook