Kort geding tegen landelijke sintintocht door relatief onbekende organisatie

REGIONAAL – De relatief onbekende organisatie Majority Perspective -tegenstander van Zwarte Piet – wil de landelijke intocht van Sinterklaas door middel van een kort geding verbieden. Onder meer de NTR, de Staat der Nederlanden, burgemeester Jan Hamming van Zaanstad en het commissariaat van de Media worden voor de rechter gesleept.

De landelijke intocht vindt op zaterdag 17 november plaats in Zaanstad. NTR verzorgt de uitzending. De stichting eist een verbod op de intocht, omdat die “racistisch” zou zijn.

Kinderrechten

“Alle partijen maakten zich schuldig aan het niet naleven van wetten en internationale verdragen, waaronder VN kinderrechten verdragen en anti-racisme verdragen, dit deden ze in georganiseerd verband”, meldt de stichting in een persbericht. “Dit kan en mag zo niet meer verder gaan.” De stichting zet zich in tegen “systematische onderdrukking.”

Een woordvoerder van de rechtbank bevestigt dat het kort geding doorgaat. Het vindt plaats op dinsdag 13 november in de rechtbank in Haarlem.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook