Kwart van de bomen MH-17 bomenlint is dood

Vijfhuizen – Ongeveer een kwart van de bomen die tezamen het MH-17 bomenlint van het MH-17 monument vormen is dood, dat laat Sjaak de Ligt, coördinator van de Stichting Monument MH17, weten. Toen in het voorjaar deze bomen niet uitliepen, is er direct contact gezocht met de nabestaanden van de slachtoffers die de bomen vertegenwoordigen. De bomen die het niet overleefd hebben zullen in december worden aangevuld met het zelfde type boom, zodat het aantal van 298 bomen weer wordt bereikt.

In het bos staan tien verschillende soorten bomen. Iedere boomsoort vertegenwoordigt een reisgezelschap. Deze bomen zijn naast elkaar geplant en symboliseren zo de verschillende groepen reizigers. De vijftien bemanningsleden hebben bijvoorbeeld allemaal een eigen lindeboom gekregen.

De oorzaak van de bomen sterfte is op dit moment niet bekend. Verschillende boomsoorten op verschillende plekken van het lint zijn getroffen. Mogelijke oorzaken zijn het weer van het afgelopen jaar of de afwatering onder het monument.

Kopfoto monument MH17: Erikt, zonder wijzigingen onder licentie

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook