Laatste iconische Catalina vliegboot wordt gerestaureerd NTM Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Het Nationaal Militair Museum (NMM) heeft besloten haar historische Catalina watervliegtuig te laten restaureren in het Nederlands Transport Museum (NTM).

Dit toestel is de enige in Nederland overgebleven vliegboot, nadat vorig jaar een vliegende Catalina (‘Karel Doorman’) verkocht werd naar de VS. De restauratie wordt uitgevoerd door de Stichting Neptune Association, een vrijwilligersclub van voornamelijk oud Marine-personeel.

Op transport naar het NTM.

De restauratie vindt plaats in het NTM in Nieuw-Vennep omdat daar voldoende ruimte is. Tevens heeft het NTM een omvangrijke donatie van Catalina-onderdelen van de vorige eigenaar ontvangen.

Aankomst 27 augustus

De aankomst in Nieuw Vennep staat gepland op 27 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur. Uiteraard bent u welkom om dit spektakel te aanschouwen. Het museum is gewoon open, zie details op deze FB pagina of de website van het Nederlands Transport Museum.

Kopfoto ter illustratie

Foto EllyWa under creative commons

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook