Maak gebruik van de gratis Veilig Wonen Scan

Haarlemmermeer – Woninginbraken komen helaas voor, ook in Haarlemmermeer. De schade van een inbraak bestaat niet alleen uit de waarde van de gestolen spullen. Het geeft ook emotionele schade.

Veel slachtoffers van een inbraak vragen zich af of ze nog wel veilig zijn in hun eigen huis. Of ze nog wel iemand kunnen vertrouwen. Een woninginbraak heeft een grote invloed. Met de Veilig Wonen Scan is het mogelijk om de kans op een inbraak te verkleinen.

Scan

Samen met de inwoners wil de gemeente Haarlemmermeer ervoor zorgen dat de kans op een woninginbraak kleiner wordt en dat mensen zich veilig voelen in hun woonomgeving. Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt de gemeente een gratis scan aan: een controle van de woning op veiligheid. 

Hoe werkt het?

Op afspraak komt een onafhankelijk, niet-commercieel, adviseur van het CCV langs om de woning van buiten én binnen te controleren op veiligheid. De adviseur kijkt naar hang- en sluitwerk. Hij vertelt over veelvoorkomende inbraakmethoden en geeft praktische tips over wat mensen zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen. Het gaat vaak om eenvoudig te nemen maatregelen, zonder (te) hoge kosten.

Aanmelden

Geïnteresseerd in deze gratis Veilig Wonen Scan? Maak dan een afspraak. Stuur een e-mail naar Inbraakpreventie@haarlemmermeer.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Het CCV neemt contact op om een afspraak te maken. Let op: er is een maximum aantal woningen dat het CCV kan bezoeken. Als dat aantal bereikt is, is aanmelden niet meer mogelijk. Wees er dus snel bij.

Adviseurs

De adviseurs hebben een identiteitspas waarmee zij zich identificeren. Neem bij twijfel contact op met het secretariaat van de Veilig Wonen Scan via 030 751 67 99 of bekijk de foto’s van de adviseurs op www.woonveiliger.nl/adviseurs.nl/adviseurs.

Meer informatie

Meer informatie over de Veilig Wonen Scan is te vinden op www.woonveiliger.nl. Informatie over het CCV staat op www.hetccv.nl. Kijk voor actuele informatie en tips voor het voorkomen van woninginbraak op www.politiekeurmerk.nl/preventietips en www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Bron:haarlemmermeergemeente

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook