Maansverduistering uit slagschaduw – men is wat teleurgesteld

Foto: Esther Hanko

Regionaal – Vanavond vond er vanaf 18:06 uur een maansverduistering plaats. Eerlijk is eerlijk, ook wij liepen af en toe naar buiten om te kijken.

We meldden al in ons eerdere artikel dat de verduistering uit slagschaduw minder spectaculair is dan een directe verduistering. Maar zelfs met die kennis viel “het” ons wat tegen.

De Noord-Hollandse Outreach Coordinator Sterrenkunde Esther Hanko vertelde ons dat dit helemaal in de lijn der verwachting lag. Een verduistering vanuit een slagschaduw levert inderdaad geen spectaculair beeld op. Een lichte schaduw aan de rechter onderzijde van de maan rondom het “hoogtepunt” om 20:11 uur.

Leermoment voor ons: als het een slagschaduw betreft weten we vanaf nu hoe we het moeten omschrijven.

Foto: Esther Hanko

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook