Mag Schiphol uitbreiden dat is de hamvraag

Schiphol – Geluidsberekeningen Schiphol kloppen wederom niet. Het is niet de eerste keer dat de berekeningen niet kloppen.  Het antwoord op de vraag of Schiphol mag uitbreiden laat nog even op zich wachten. Reden hiervoor is dat een belangrijk adviesrapport minimaal 2 maanden later zal verschijnen dan eerst gepland was.

Groei
Volgens de huidige afgesproken regels mag de luchthaven tot 2021 maximaal 500.000 starts en landingen per jaar uitvoeren. Echter in 2017 zat Schiphol al op 497.000 bewegingen. Wil Schiphol verder groeien in 2021 dan zal de politiek hier eerst toestemming voor moeten geven. Maar voordat de politiek hier hun goedkeuring aan geeft willen ze eerst de resultaten van het rapport afwachten. In het MER (milieueffectrapportage) zullen de effecten duidelijk gaan worden wat de gevolgen voor de omwonenden en omliggende gemeentes zullen zijn.

De MER is een rapport dat door Schiphol zelf wordt opgesteld. Samen met de Omgevingsraad en een onafhankelijke MER-commissie zal het rapport worden geevalueerd. Zodra dit afgerond is gaat het rapport door naar de Tweede Kamer voor de volgende stap.  De verwachting is dat het rapport na de zomer wordt aangeboden aan de Omgevingscommissie.  Het antwoord op de vraag of Schiphol verder mag uitbreiden zal nog wel even op zich laten wachten.

We houden u op de hoogte van eventuele verder ontwikkelingen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook