43-jarige Kennemerlander aangehouden voor mishandeling hond

Kennemerland – De politie heeft maandagavond een 43-jarige man uit onze regio aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn hond. Meerdere getuigen maakten hiervan melding bij de politie.

De politie is ter plaatse gegaan en spoorde de verdachte met zijn hond op. De hond bleek zeer angstig. Vanuit de meldingen die gedaan waren door omstanders zou de man de hond onder andere meerdere malen hebben geschopt. 

Na overleg van de dierenpolitie met de officier van justitie werd besloten om de hond in beslag te nemen. Omdat het mishandelen van een dier strafbaar is gesteld in de Wet Dieren, werd de 43-jarige verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De hond werd overgebracht naar een veilige locatie waar hij werd onderzocht. De hond krijgt de benodigde verzorging.

Tegen de 43-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook