Marechaussee arresteert man op Schiphol na mishandeling BOA

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond op Schiphol een 36-jarige man aangehouden na mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA).

Marechaussees kregen een melding van een mogelijke vechtpartij op het Jan Dellaertplein op de luchthaven.

Ter plaatse bleek dat een groep mannen een conflict had met een BOA over een bekeuring in het kader van de corona-maatregelen.
Nadat de marechaussees het conflict probeerden te sussen zagen ze dat een man met meerdere vuistslagen de BOA belaagde en vervolgens wegrende.

Zowel de BOA als de marechaussees achtervolgden de man waarbij de BOA uiteindelijk op het perron van het treinstation bij de man kwam. Dit resulteerde in een worsteling waarbij de 36-jarige verdachte op het spoor bovenop de BOA lag en hem vasthield.

Hierop hebben marechaussees de BOA ontzet door pepperspray te gebruiken.
Vervolgens liet de man los en kon hij geboeid en aangehouden worden.

De Marechaussee zal verder onderzoek doen naar het incident, de 36-jarige verdachte van mishandeling zit vast voor verder onderzoek.

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook