Marechaussee neemt exclusief horloge en merkkleding in beslag

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmiddag tijdens een voertuigcontrole op Schiphol een 38-jarige man uit Beverwijk aangehouden op verdenking van witwassen.

De man was in het bezit van een exclusief horloge met een waarde van ongeveer 150.000 euro, contant geld en een koffer met duizenden euro’s aan merkkleding.

De man die als bijrijder in het voertuig zat, werd eruit gehaald tijdens een controle Wet Wapens en Munitie op de vertrekpassage op Schiphol. Bij controle van de identiteit van zowel de bestuurder als de bijrijder, bleek de Beverwijker gesignaleerd te staan voor een ontnemingsmaatregel van ruim 200.000 euro.

Marechaussees zagen dat de man dure kleding droeg en een opvallend nektasje bij zich had. Hieruit kwam het horloge tevoorschijn. In zijn koffer werd vervolgens nog meer merkkleding gevonden en hij had ongeveer 4000 euro contant geld op zak. De man kon geen goede verklaring geven over hoe hij aan de goederen en het geld kwam. Hij wordt verdacht van witwassen. De man zit vast en rechercheurs van de Marechaussee doen verder onderzoek.

De Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD werken nauw samen op Schiphol bij de aanpak van ondermijning en het opsporen van witwassen van geld. Dit gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook