Marechaussee pakt Kroaat op na valse bommelding op Schiphol

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee heeft gisteravond op Schiphol een 34-jarige Kroaat aangehouden voor het doen van een valse bommelding.
De man zorgde voor opschudding toen hij aan boord van een vliegtuig riep dat hij een bom bij zich had. Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken naar Ierland.

Personeel van de luchtvaartmaatschappij zette hem vervolgens het vliegtuig uit en gealarmeerde Marechaussees konden na aankomst bij de gate de man na een worsteling boeien en aanhouden.
Een speurhond van de Marechaussee controleerde vervolgens zijn bagage op explosieven. Een deel van de pier werd uit voorzorg afgezet.

Uit controle bleek dat de man geen explosieven bij zich had, maar als grap geroepen had een bom bij zich te hebben. De man zit vast voor verder onderzoek.

Bron/foto: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook