Marechaussee Schiphol houdt minderjarige aan met mes op zak

Schiphol – De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op Schiphol een 17-jarige jongen aangehouden voor verboden wapenbezit.

De jongen uit Nieuw-Vennep werd samen met drie andere mannen gecontroleerd op de luchthaven. Tijdens een fouillering bleek hij een stiletto bij zich te hebben. Een 21-jarige metgezel uit Hoofddorp bleek een vouwmes bij zich te hebben.

Op Schiphol geldt dat de Marechaussee bevoegd is fouilleringen uit te voeren op basis van de wet Wapens en Munitie, omdat Schiphol is aangemerkt als veiligheidsrisicogebied.

De 17-jarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld, hij zal zich op een later moment moeten melden bij bureau Halt voor verdere strafafdoening.
De 21-jarige man heeft een proces-verbaal gekregen.

Zaterdagavond werden ook al drie minderjarige jongens aangehouden voor verboden wapenbezit. Het drietal uit Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel had meerdere messen op zak.

Bron: Koninklijke Marechausse

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook