Marechaussee Schiphol pakt mannen met vuurwapen op bij Justitieel complex

Badhoevedorp – De Koninklijke Marechaussee heeft gistermiddag in Badhoevedorp 3 mannen aangehouden voor verboden wapenbezit.

De mannen komende uit Amsterdam (21- en 24-jarig) en Duivendrecht (28-jarig), werden gecontroleerd door marechaussees. Dit gebeurde op de Duizendbladweg, nabij het Justitieel Complex Schiphol. Tijdens deze controle en de fouillering die daarop volgde, bleek dat de 28-jarige man een voorwerp onder zijn kleding droeg. De marechaussee wilde het voorwerp controleren. De man probeerde dit te voorkomen door een sprintje te trekken. Tijdens deze poging zagen de marechaussees dat er een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in een sloot werd gegooid.

Met hulp van het team forensische opsporing van de marechaussee en brandweer Schiphol, is er een vuurwapen aangetroffen in de sloot. Hierop zijn de drie mannen aangehouden voor verder onderzoek. Inmiddels zijn beide verdachten uit Amsterdam in vrijheid gesteld, het onderzoek naar de man uit Duivendrecht wordt voortgezet.

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook