Marechaussee Schiphol treft vuurwapen aan bij controle auto

Schiphol – Woensdagmiddag heeft de Koninklijke Marechaussee bij een reguliere controle van een personenauto een vuurwapen met munitie aangetroffen.

De reguliere controle vond plaats op de Vertrekpassage van de luchthaven. De bestuurder, een 34-jarige man uit Den Haag, is aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Bij de controle van het voertuig wilde de man zijn nektasje niet afgegeven. Daar bleek een pistool met munitie in te zitten. Bij verder onderzoek in de auto zijn er ook nog twee busjes pepperspray gevonden.

Naar aanleiding van het aantreffen van het vuurwapen met munitie is een woning onderzocht in Den Haag. Hierbij is niks aangetroffen. Het vuurwapen, munitie en de pepperspray zijn in beslag genomen.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die dan zal beslissen of de man langer vast moet blijven zitten. Het Team Vervolg Onderzoeken (TVO) van de Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder onderzoek.

Bron: Koninklijke Marechaussee

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook