Meer vliegbewegingen Schiphol vanaf 2021

Schiphol – Schiphol mag weer gaan groeien. Volgens de NOS bespreekt het kabinet morgen een voorstel van minister van Nieuwenhuizen om het aantal vliegbewegingen vanaf 2021 langzaam te laten groeien. Op dit moment is er nog een maximum van 500.000 vluchten per jaar.

Het kabinet is ervan overtuigd dat groei gepaard kan gaan met minder millieuoverlast, dit meldt de NOS. Deze belangrijke voorwaarde staat ook in het huidige regeerakkoord.

Hoeveel Schiphol mag gaan groeien, hangt af van de millieuwinst die behaald kan gaan worden. Er worden steeds meer zuinigere, schonere en stillere vliegtuigen gebruikt.

Veiligheid is ook een zeer belangrijke voorwaarde. Het vliegen maar ook het taxiën moet veilig kunnen worden uitgevoerd.

De partijen D66 en de ChristenUnie zijn niet blij met het voorstel vanwege de millieubelasting. Andere partijen waaronder de VVD, willen wel dat Schiphol mag gaan groeien. Zij zien vooral de positieve economische redenen. Een compromis tussen de partijen heeft het voorstel als resultaat.

Schiphol al sinds 2008 ‘op slot’. Toen werd afgesproken dat de luchthaven tot en met 2020 maximaal 500.000 vluchtbewegingen per jaar mocht verzorgen. De laatste jaren komt die grens steeds vaker en steeds vroeger in het jaar in zicht. Na 2020 kan  Schiphol zich veilig, duurzaam en in balans met de omgeving ontwikkelen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook