Mes gevonden bij routine-onderzoek shishalounge Hoofddorp

Hoofddorp – Bij een routine-onderzoek in het kader van de drank- en horecawetgeving door de gemeente Haarlemmermeer, politie, douane en brandweer, werd bij een shishalounge in Hoofddorp een mes aangetroffen. Ook werd ruim 11 kilo waterpijptabak gevonden waarover geen accijns was betaald.

De eigenaar van de shishalounge krijgt hierover een naheffing. Verder voldeed de zaak niet aan de brandveiligheidseisen en er wordt een onderzoek ingesteld naar illegale bewoning.

In het kader van de drank- en horecawet controleert de gemeente regelmatig of horecagelegenheden zich aan de vergunningvoorwaarden houden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het schenken van alcoholhoudende dranken aan personen onder de 16 jaar, of het schenken van alcoholhoudende dranken terwijl hiervoor geen vergunning is. Ook vermoedens van ondermijning kunnen een reden zijn voor controle.

Bron: Haarlemmermeegemeente

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook