Modeketen Didi failliet verklaard, winkels blijven voorlopig open

Hoofddorp – Modeketen Didi is vanmiddag door de rechter failliet verklaard. De keten bestaat sinds de jaren 80 en heeft 81 winkels verspreid over Nederland. In Hoofddorp zit Didi op het Polderplein, Winkelcentrum Vier Meren. Het bedrijf geeft aan 350 mensen werk.

De webshop van het bedrijf is inmiddels gesloten. Het is nog niet bekend wat er met de winkels en het personeel gaat gebeuren. Voorlopig blijven de vestigingen open en de curator gaat de komende tijd kijken of er partijen zijn die de winkels of een deel ervan willen overnemen.

Gisteren vroeg het bedrijf al uitstel van betaling aan.

De curator wijt de financiële problemen aan de opkomst van online shoppen. In 2017 draaide het bedrijf bijna vijf miljoen euro verlies. Ook in de jaren voorgaand aan 2017 draaide de modeketen al verliezen.

Word vriend van Schiphol Regio en steun de lokale journalistiek! Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 
Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €1,00 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren


BoekenBoeken

Volg ons op Facebook